Monday, May 28, 2012

Bowlingkväll

Träffade en polsk tjej häromdagen som var sugen på att jobba lite extra. Hon kändes väldigt bra och det känns skönt att ha någon i cafeet som pratar engelska och som har lite "europeiskt tänk", särskilt eftersom de kommande månaderna kommer bli extremt hektiska :). Tog med mina anställda för lite personalaktiviteter i lördags. Tillhör väl inte vanligheterna här i Bolivia men tänkte att det kunde vara trevligt att lära känna varandra lite bättre. Vi hyrde en minibuss och åkte ner till MegaCenter och bowlade. En del av dem hade aldrig varit i Centret och ingen av dem hade bowlat tidigare. Riktigt kul o de var rätt grymma för att aldrig testat förut. Sen gick vi o käka pizza o drack cola o tjöta. Trevligt. Nya polacken Magda o hennes holländske kille var också me. Efter pizzan gick jag o Ric ut me Magda, hennes kille o en dansk och tog några drinkar innan hemfärd. Mycket trevlig kväll.

Wednesday, May 23, 2012

Bowlingkväll

Har hittat en polsk tjej som ska jobba i cafeet när jag kommer flänga runt en del de närmaste månaderna! Känns bra! Håller på att fixa med visum, ordnar övervåningen på cafeet, bröllopsfix, sista skolinlämningarna o massa andra saker o känner mej allmänt trött o stressad. I lördags tog jag me mina anställda till Megacenter o bjöd på bowling o pizza. Ingen hade spelat bowling innan o några hade inte ens varit i Megacenter. Himlans trevligt! Jag o R stannade tog en drink med några kompisar på Diesel Nacional innan vi drog hem. Godnatt

Sunday, May 20, 2012

Äktenskapskurs

Har varit på "äktenskapskurs" hela veckan, eller iaf några timmar varje kväll. Aningen skeptisk var jag men så här i efterhand måste jag säga att det var riktigt intressant. En mix av alla sorters människor satt vi samlade o pratade, diskuterade, lyssnade o skrattade. När jag förklarade för indiandamerna att man i Sverige bor ihop med den man ska gifta sig innan man gifter sig, tappade de nästan sina plommonstoppar av förvåning och jag kände att det var bättre att inte blanda in Sveriges levnadsstil mer i äktenskapskursen.

Ett tisdagsbesök på Mongos hann vi även med och på lördagen var det födelsedagsfest för en kompis. Mycket jobb och slutspurt i skolan. Skönt med en lugnt biobesök på söndag kväll med massa popcorn. Tog med oss Rs 90 åriga morfar på filmen The Battleship, han hade inte varit på bio på 50 år o tyckte filmen var riktigt cool!

Monday, May 14, 2012

Lägenhetspimpning

På fredag kväll, endast 3 veckor försenat anlände vår matsalsgrupp. Var lite tveksam över resultatet men det blev jättebra o så värt att vänta. Samma bord o stolar hittade vi i södra La Paz i en trendig butik för 1000 US mer. Men vi drog upp i förortens El Alto o hittade en trevlig snickare som gjorde en exakt likadan matsalsgrupp men efter våra önskningar, perfekt! Han kommer vi att anlita igen, om vi inte har tidsbrist.På kvällen var vi på Irländska Dubliners i Zona Sur o firade en spanjors födelsedag o en annan kompis som precis har gett ut sin första bok. Grattis! Var på gymmet på lördagen, sedan spenderades eftermiddagen i Uyustus och på megamarknaden där man kan hitta precis allt.Storshopping. På kvällen födelsedagsmiddag för Rics bror. På söndagen åt jag frulle på stan med ett svenskt trevligt par, sen plugg o storstädning i lyan. På kvällen mötte vi 2 kompisar på Factory o åt supergoa hamburgare innan vi åkte hem, såå trötta! Godnatt!

Wednesday, May 9, 2012

Muffinsprovardag

Härlig dag! Har provat muffinsrecept hela dagen. Med hjälp av inspiration från glada kunder. Ny muffinsfavvo blev äpple- o kanelmuffins med havregrynscrunch. På kvällen drog jag på helkroppsmassage, sååå välbehövligt. Inbjudningarna är klara o skickade. Åt middag på en koreansk restaurang. Speciella smaker, nyttigt antar jag men ingen favvo.

Tuesday, May 8, 2012

Transportstrejk

Transportstrejk i La Paz måndag o tisdag. Det innebär att bussar o bilar har blockerat vägarna runt om i staden så ingen kommer varken in eller ut ur La Paz, inte heller kan man transportera sig inom staden. Chaffisarna vill ha högra löner. Att åka med en minibuss runt om i staden kostar idag 1,50,att åka storbuss är ännu billigare. För lön, bensin och om bussen måste repareras räcker inte de 1,50 långt. Väldigt lugnt o skönt dock med 2 trafikfria dagar. Jag har hållit mig mest hemma o pluggat o jobbat, gick dock på en kortprommenad igår med Pancho för att kolla på lite avspärrningar i staden...

Sunday, May 6, 2012

Helg igen!

Veckan fortsatte i superfart med mycket jobb o lite plugg. Marco tittade förbi lite oväntat, som vanligt. David från Rosabussarna var även där samtidigt så det blev lite ressnack o gamla minnen. Tyvärr åkte David o hans tjej vidare på fredag kväll, men vi andra gick ut en snabbsväng till Mongos. Jag, Rico, John John, Marco O Agata från Polen som också var här på besök med ett gäng resenärer. Blue cheese burgare o mojito, massa prat o sedan hem. En del jobb på lördagen. Var uppe på möbelmarknaden o letade möbler till övervåningen på cafeet som förhoppningsvis snart ska byggas ut. Bord o stolar köptes. På kvällen var det ny Pasanaku, vi var bjudna klockan åtta, sena var vi o anlände klockan nio, först som alltid "Vad tidiga ni är", jo visserligen en timma sena men men, ändå först... Åt o drack o satt o prata till sent. Trevligt. Lugn söndag med söndagslunch ute i solen på en grillrestaurang, sedan plugg hela eftermiddagen. Jag o Liz skulle kört podypump i morse men det blev inte så mycket me det. Laaaat...

Wednesday, May 2, 2012

Födelsedagar o firande

Onsdagkväll! Måndag o tisdag var helgdagar här i Bolivia. Måndagen var lite otippad helgdag så vi jobbade som vanligt (eftersom vi först inte visste att det var helgdag) och bara halvdag på tisdagen. Hade tänkt att vi skulle ha en lite lugn morgonfika med salteñas o cocacola i fiket på tisdagen men massa folk hela dagen så tyvärr hann vi aldrig äta ihop. På kvällen fyllde en kompis till Rico år. Vi var uppe i hans lya o åt fantastisk mat. Mycket nytt folk, kanadensare o fransmän som jag aldrig träffat förut, kul! Då kompisen äger en av de bästa asiatiska restaurangerna i stan var hans kockkompis där o styrde upp med sushi, röror med jätteräkor, asiatiska kycklinggrytor o annat gott. Klockan tolv sjöng vi för honom, som vanligt med tårta som kastas i ansiktet på födelsedagsbarnen sedan åkte vi hem. Idag var det ny födelsedag för en av killarna i cafeet. Han fick önska mat o de andra lagade. Cevice blev det som önskemat vilket är rå vit fisk marienerad i lime, koriander och chili som serveras med majskolv och sötpotatis. Inte min favvo men han var glad. Idag kom även en kille från en rosabussresa in o gjorde ett oväntat besök. Hoppas jag hinner träffa honom o hans tjej något mer. Blev även intervjuad av några kanadensare idag som filmade och gjorde reportage om turister som blivit kvar i Syadamerika, kul! Nu lite tv innan läggdags.