Wednesday, March 26, 2014

Oväntade besök

Anna från Tyskland som jag hängde med lite i början här i La Paz dök lite oväntat upp i cafeet idag. Har inte sett henne på tre år och hon är här på besök. Samtidigt dök en svensk mamma och hennes dotter upp från Sverige och de hade med sig daim (!!!) till mig. Hade aldrig träffat dem förut, så himla fint. Glad dag! Hann även med en familjefika i söder och middag med min man nu ikväll. Mätt o nöjd.

Sunday, March 23, 2014

Pizzagrillning

Jag bjöd in mig själv på lunch till Michaela med familj idag. Himlans mysigt som alltid. Pizzagrillning i solen.

Friday, March 21, 2014

Marknader

Jobb och småfix. Michaela kom förbi och vi tog en kaffe och ett litet personalmöte i butiken. Upp till elektronikmarknaden och köpte en surfplatta till affären. Hem och mys med Amaya.

Fruktmarknaden vid elektronikmarknaden.

Monday, March 17, 2014

Mojitos

Ikväll efter jobbet tog jag en snabb raggardusch och gick ut och drack mojitos med ett Rosabussgäng. Kändes lite som back in the days på både gott och ont. Man kan sakna mycket med resorna även om man kunde bli både riktigt trött och sliten. Samtidigt är jag så himla glad att vägarna ledde mig till min Rico. Trevligt att gå ut men skönt att gå hem ganska tidigt.

Sunday, March 16, 2014

Söndag

Det som skulle bli en mysig familjesöndag blev en jobbdag. För många timmars jobb och för lite mat. Hann iallafall leka lite med Amaya innan hon somnade. Lite hämtmat i soffan framför tvn och nu har jag tänkt sova. Blixtar, dunder och spöregn ute, mysigt.

Friday, March 14, 2014

Test

Mina inlägg som jag lägger upp försvinner. Gör ett nytt kort test. Rosa bussarna kom precis hit, kul! Hej så länge.

Saturday, March 8, 2014

Lördag!

Morgon började i den halvgalna lördagsmarknaden Uyustus. Vi behövde damsugare, växter och lite småprylar till cafeet. Effektiv shopping då det blir kokhett och fullproppat med folk efter lunch. Efter en snabblunch hemma drog vi och badade. Så himla skönt. Badmössa var ett måste i badhuset och såldes endast i starka neonfärger. Snyggt på alla mörka latinos. Katastrof på en kritvit svensk. En eftermiddagsfika i söder innan lite kvällsjobb. Ikväll har jag sett en film, själv, har inte hänt på flera år. Amaya och Rico somnade tidigt. Popcorn, daim och cola zero. Halvkass film men ändå lyxigt.

Friday, March 7, 2014

Personalmöte

Vi hade personalmöte igår. Med de gamla i gänget. Mycket måste styras upp och ändras. Jag köpte ett lass med friterad kyckling, pommes och några liter cola. Alla nöjda inledningsvis. Ofta kan mötena bli lite halvvilda då många har starka åsikter och vassa kommentarer men igår var det ett väldigt konstruktivt möte och det kändes bra. Personalmöte är inte så vanligt här i landet men viktigt och till skillnad mot Sverige sluter alla upp med kort varsel och ingen vill gå hem. När det mesta är genomgått och jag frågar om någon har något mer att ta upp tänker alla så det knakar så att nya ämnen kan tas upp och det tar lixom aldrig slut. Men trots diskussioner blir det alltid en trevligare stämning efteråt och alla känner sig viktigare och mer engagerade på jobbet. Det är bra. Jättebra.

Födelsedagskalas tidigare under dagen.

Wednesday, March 5, 2014

Halvfartsdag

Alltså denna dag. Bra att ledigheten är över tänkte jag, nu kör vi på och tar igen missad tid. Men ack så fort man glömmer. Första dagen efter karnevalledigheten är en otroligt seg dag och om folk tar sig till jobbet går allt på halvfart. Vid lunch, efter ett antal försök att få tag på folk och fixa grejer gav jag också upp och tog själv en halvfartsdag. Åkte till söder med min lilla familj. Fikade i solen och uträttade lite ärenden. Hoppas på lite mer energi från alla imorgon!

En annan slöing.

Monday, March 3, 2014

Karnevalyra

Karnevalyran fortsätter i landet. Fler helgdagar och mer fest. Tror jag nämnt det förut men det var under karnevalen (för typ 150år sedan) som Chile gick in i Bolivia och tog landets kustremsa. Eftersom det typ inte fanns en nykter bolivian som kunde försvara landet blev det inte mycket till fight men Bolivia är utan kust än idag och många har fortfarande ett ont öga till chilenarna. Men trots mångas irritation över en förlorad kustremsa fortsätter festandet på gatorna som aldrig förr.

O vi, vad gör vi? Tar det ganska lugnt. Jobbar, är ute på små utflykter, träffar vänner och äter lunch i solen. Inte så mycket fest men mysigt ändå!

Saturday, March 1, 2014

Barnkarneval!

Karnevalyran drar genom landet och idag i La Paz var det barnens karnevaldag. Solsken hela dagen och barn, vattenballonger, skum, maskeradkläder, glitter och paljetter. Allt i en salig röra i hela staden.

Jag köpte en fjärilsdräkt till Amaya och vi åkte till Sargentos för en barnfest. Där träffade vi  några vänner med barn, åt nygrillade choripanes (chorizo) i solen och hade det gött (även om vattenballongerna ven runt huvudet konstant).

Vi var bjudna på lunch hos Anders med familj dit också Michaela med familj dök upp. Fin eftermiddag med god pasta, gott vin, lek och mycket trevligt sällskap!